Over ons

Project Twentlantis begeleid kunst en techniek projecten. Dit kunnen projecten op VR gebied, sensor fusion, voortstuwing of vaartuigen zijn maar ook onderwater archeologie , 3d mapping en sonarvisualisatie.

Aangedragen projecten worden begeleid en ondersteund. Er zal een materiaal budget worden bepaald, specifiek voor elk project en er zal worden gestreefd naar een meetbaar resultaat, een werkend prototype, een test en uiteraard het “de wereld in brengen”.  Gewerkt wordt er vanuit de Technology Base in Enschede, nu nog in Bunker B515 en later vanuit een eigen bunker. vanaf 2023

De Ural electric.

Het eerste Twentlantis project is de elektrificatie van een klassieke Ural zijspanmotor. Deze motoren bestaan al 80 jaar, rijden uiteraard op benzine en hebben de naam om bijna onverwoestbaar te zijn. Misschien juist omdat deze voertuigen waren gebouwd om over terreinen te gaan die voor een auto te moeilijk te berijden waren en zelfs op plekken moesten komen waar geen wegen waren. Zo zorgt de tweewielige- aandrijving voor de mogelijkheid om zelfs door het water te rijden.

Dit project heeft grote technische uitdagingen, die door Universiteit Twente studenten “Industrieel Ontwerp” Beatrijs Hinloopen en Laurens Posthuma worden aangepakt.

De teamleden Chris Weghorst, Yvonne Schmidt en importeur Richard Bussweiller ( www.URALDNEPR.nl ) maken het mogelijk.